آمریکا آماده اتخاذ رویکردی بی سابقه علیه روسیه-راهبرد معاصر
۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان السودانی: جمعیت عراق از ۴۵ میلیون نفر گذشت بزرگترین بسته تحریم‌های انگلیس علیه نفتکش‌های روسیه اعلام شد نخستین سفر خارجی وزیر جنگ سابق اسرائیل پس از صدور حکم بازداشتش در دیوان لاهه رسانه‌های اسرائیل: آتش بس با لبنان قطعی شده است بقائی: سطح و شدت خشونت علیه زنان در غزه تکان دهنده است

آمریکا آماده اتخاذ رویکردی بی سابقه علیه روسیه

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی بار دیگر ادعا‌های غرب و اوکراین درباره تدارک روسیه برای حمله به اوکراین را تکرار کرد و درباره تبعات آن برای مسکو هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 13
کد خبر: ۱۱۳۴۰۴

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با برنامه «در پیشگاه ملت» شبکه «ان بی سی نیوز» درباره نشست اخیر وزرای خارجه «گروه هفت» با موضوع روسیه و اوکراین اظهارنظر کرد.

نشست وزرای خارجه «گروه هفت» به میزبانی شهر لیورپول انگلیس با صدور یک بیانیه مشترک ضد روسی به کار خود پایان داد.

در بیانیه آمده است: «ما، وزرای امور خارجه گروه هفت (شامل کشورهای) کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و نماینده عالی اتحادیه اروپا، در محکومیت تقویت نظامی و لفاظی تجاوزگرانه علیه اوکراین متحد هستیم».

وزرای خارجه این هفت کشور غربی و متحد غرب، گفتند: «ما از روسیه می‌خواهیم که تنش‌زدایی کند، کانال‌های دیپلماتیک را دنبال کند و به تعهدات بین‌المللی خود در خصوص شفافیت فعالیت‌های نظامی پایبند باشد»

در شرایطی که روسیه بار‌ها ضمن رد اداعا‌ها درباره تدارک نظامی برای حمله به اوکراین را رد کرده است، وزرای خارجه کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا باز هم به مسکو در این باره اتهام زدند.

به ادعای آنها، «هر گونه استفاده از زور برای تغییر مرز‌ها بر اساس قوانین بین‌المللی اکیدا ممنوع است. روسیه نباید شک داشته باشد که تجاوز نظامی بیشتر به اوکراین عواقب بزرگ و هزینه سنگینی (برای این کشور) خواهد داشت».

در بخش پایانی بیانیه نشست وزرای خارجه گروه هفت آمده است: «ما بر تعهد تزلزل ناپذیر خود به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و همچنین حق هر کشور مستقلی برای تعیین آینده خود تاکید می‌کنیم. ما موضع خویشتندارانه اوکراین را ستایش می‌کنیم. ما همکاری خود را برای پاسخ مشترک و جامع خود تشدید خواهیم کرد».

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا از محل برگزاری نشست گروه هفت در شهر لیورپول با برنامه «در پیشگاه ملت» شبکه «ان بی سی نیوز» مصاحبه کرد.


«چاد تاد» مجری سرشناس و با سابقه آمریکایی در مصاحبه شامگاه یکشنبه (دیشب) بار‌ها از وزیر خارجه دولت جو بایدن درباره احتمال کارآمد نبودن تهدید‌های آمریکا و متحدانش علیه روسیه سوال کرد.

چاک تاد در ابتدای این مصاحبه به اقدامات ضد روسی تحریم‌ها، اخراج دیپلمات‌ها و دیگر تدابیر ضد روسیه آمریکا بعد از تحولات سال ۲۰۱۴ و الحاق کریمه به روسیه اشاره کرد.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که مواضع سالیان اخیر واشنگتن در قبال مسکو باعث ایجاد بازدارندگی «در برابر پوتین» نشده است، این اظهارنظر را رد کرد.

آنتونی بیلنکن مدعی شد اگر فشار‌های شدید آمریکا و متحدانش نبود، روسیه کار‌هایی بیشتر در قبال اوکراین انجام می‌داد و چه بسا فراتر از این اقدامات را انجام می‌داد.

وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه جو بایدن رئیس‌جمهور این کشور آمادگی انجام اقداماتی بیشتر به منظور «مقابله با تجاوزگری روسیه در قبال اوکراین انجام دهد»، به گفت‌و‌گوی ویدئو کنفرانسی اخیر روسای جمهور دو کشور اشاره کرد.

وی مدعی شد: «چیزی که رئیس‌جمهور }جو بایدن) به رئیس‌جمهور پوتین بسیار واضح گفت، چیزی که من به وزیر امور خارجه (سرگئی) لاوروف همتای خودم به طور شفاف بیان کردم، این است که ما آماده‌ایم اقداماتی را انجام دهیم که قبلا (در دولت‌های اوباما و ترامپ) از انجام آن خودداری کرده‌ایم؛ اقداماتی که عواقب بزرگی برای روسیه داشت».

وزیر خارجه آمریکا با تکرار ادعایی این کشور، اوکراین و متحدان غربی درباره مواضع روسیه افزود: «یک کشور نمی‌تواند بر کشور‌های دیگر حوزه نفوذ اعمال کند. این چیزی است که روسیه ادعا می‌کند و اگر آن را بدون مجازات رها کنیم، آنگاه کل سیستمی که ثبات را فراهم ‎ و از وقوع جنگ جلوگیری می‌کند، در خطر است. به همین دلیل این بسیار مهم است».

به گفته مجری برنامه «در پیشگاه ملت» شبکه «ان‌بی‌سی نیوز»، وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالات مکرر او درباره احتمال دیدار حضوری بایدن و پوتین هم اظهارنظر کرد.

چاتک تاد گفت که «وزیر خارجه (آنتونی بلینکن) در حالی که اعلام کرد که این موضوع (دیدار حضوری روسای جمهور آمریکا و روسیه) از روی میز برداشته نخواهد شد، اما تا زمانی که پوتین به اعزام نظامی به مرز (اوکراین) ادامه می‌دهد، انجام این دیدار بعید به نظر می‌رسد»./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار